ONGELMA

Joet saastuu. Metsät kaatuu. Ilmasto lämpenee. Eläimiä kuolee sukupuuttoon. Ihmisen vaikutus on massiivinen.

  • Ilmasto muuttuu. Se on asioiden luonnollinen tila.
  • Hiilidioksidilla on osuus asiaan, koska kaasuna sillä on.
  • Ihmiset tuottavat hiilidioksidia ilmakehään paljon.

Ainoa kiistanalainen seikka on, että miten merkittävää osuutta ihmiskunta näyttelee lopputuloksen kannalta hyvässä tai pahassa.

Mikä ilmastokysymyksessä on ratkaiseva pointti?

Ihmiskunta voi vaikuttaa, lämpeneekö ilmasto luonnonvaihteluiden mukaisesti vai vielä sen päälle +1 / +1,5 / +2 / +X astetta.

Jokaisella eliölajilla on tietty toleranssi selviytyä. Toleranssin ylittyminen tietää vakavia ongelmia tai jopa tuhoa.
Esimerkiksi kilpikonnien sukupuoli määräytyy lämpötilan mukaan. Lämpimissä olosuhteissa syntyy naaraita. Pitkittyessään ongelmaksi tulee koiraiden puute.
Tai korallien tapauksessa ihanneolosuhteiden muuttuessa +1 – +4 astetta lopputuloksena on koraalieläinten joukkotuho, mikä puolestaan tuhoaa koko merellisen ekosysteemin alueella.
Ja jopa ihminen voi ”keittyä” hengiltä, jos ilmankosteus on 6 tuntia 100 % ja ilman lämpötila pysyy 35 asteen yläpuolella. Keho ei viilenny enää hikoilemalla, vaan kaikki elimistön luonnollinen energiantuotanto nostaa kuumeen kuudessa tunnissa kuollettavaksi.

Ihmisten toiminta eräiden lajien sukupuuttoon kuolemisten syynä viimeisinä vuosisatoina on kiistaton. En epäile, etteikö syntilistamme pitene vielä elinaikanamme.

Onneksi ongelmaan on ratkaisu ja meillä on toivoa estää koko junaa syöksymästä rotkoon.

RATKAISU
Ratkaisu = metsitys Suomessa + metsitys maailmalla + metsitys autiomaissa + ydinvoima + tuulivoima + aurinkovoima + vesivoima + ihmisten toiminta säästeliäästi

Ylen tuoreessa jutussa kerrotaan, miten Kiinan ja Intian ansiosta metsittäminen on sitonut hiiltä ilmasta ja lisännyt biomassan määrää 5 %.

Lähde: Nasa

Öljy-yhtiö ST1 tekee tutkimustyötä aavikoiden metsittämiseksi. Ja se on mahdollista. Metsittää valtavia alueita Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. ST1-tutkii pyrkii luomaan sellaisia alueita, joissa uudelleen henkiin herätetty alue tarjoaa elinkelpoiset olosuhteet ihmisille ja eläimille (ruoka, toimeentulo, kehitys).

Afrikassa on tehty mielenkiintoinen laumapsykologinen havainto, jolla savannien ja metsien aavikoituminen saadaan pysäytettyä karjalaumoilla. Logiikka menee niin, että suuri lauma syö paljon, muokkaa maaperän muohkeaksi, (sori herkkänahkaiset) paskoo syödessään ja paskoo juostessaan petoja karkuun. Ne eivät ehdi tuhoamaan ympäristöä, mutta ehtivät lannoittamaan ja hetken päästä alue on entistä elinkelpoisempi. TED.com videolla Allan Savory (40 000 elefantin tappaja) kertoo tyhmyydestään, viisastumisestaan ja onnistumisesta.

Ilmastonmuutoksessa on kaksi asiaa.
Ensimmäinen on hiilidioksidin sidonta ilmasta.
Toinen on hiilidioksidituotannon vähentäminen.

Jälkimmäiseen nopein ja tehokkain ratkaisu on ydinvoima, joka on päästötöntä, tehokasta ja tuotantovarmaa. Sen rinnalla toki on järkevää ottaa käyttöön myös muita tapoja tuottaa sähkö- ja lämpöenergiaa.

Tutkimuksia ja työkaluja on valtavasti. Enää kysymys ei ole siitä, etteikö tiedetä, mitä voidaan tehdä. Nyt on kysymys siitä, että mitä polkua ja missä tahdissa mennään.

SUOMALAISEN ILMASTOPOLITIIKAN TAVOITE TULEVILLE VUOSIKYMMENILLE
Suomen tärkein tavoite on omalla metsäosaamisella ja luonnontieteiden taidolla lähteä tukemaan muiden maiden metsittämishankkeita. Meillä on siihen yhtiöiden puolesta osaaminen, resurssit ja ammattitaito – ja myös liiketoimintamahdollisuudet. Metsittämisessä on keskeisiä kysymyksiä hiilensidonnan lisäksi
1) luonnon monimuotoisuudesta
2) sen suojelusta
3) sen kestävästä hyödyntämisest

Yksi tapa hoitaa asioita on eurooppalainen ilmastopörssi. Toiminta menee niin, että on yhtiöitä X, jotka tuottavat hiilidioksidia. Sitten on yhtiöitä Y, jotka tekevät työnään metsitystä yms. Pörssi tuo nämä tekijät yhteen ja lopputuloksena on parempi ympäristö ja paljon työpaikkoja. (Suomalaisten pitää rynnätä metsämarkkinoille heti kun vaan on saumaa.)

(Ilmastopörssi poikkeaa päästökaupasta. Päästökaupan idea on aiheuttaa kustannuksia suuria päästöjä tuottaville toimijoille. Hyöty siirretään sähköntuottajille. Mitä ekologisempi on tuotettu sähkö, sitä suurempi voitto. Riippuu yhtiön strategiasta, mitä voitolla tehdään. Asiaan liittyy Windfall-voitot, mikä on kyllä yksi mielenkiintoinen suo.)

Toinen tärkeä tavoite on sääntelyn järkevöittäminen. Jos haluamme, että suomalaiset kuluttavat järkevästi, on varmistettava sääntelyllä, että yritykset tuottavat järkeviä kulutustuotteita. Ei ole ihmisen tehtävä kaupan hyllyn edessä arpoa ilmastotekoja.

Koska liikenne on valtavassa roolissa CO2-päästöjen aiheuttamisessa, jos siihen halutaan vaikuttaa, silloin ainoa järkevä ratkaisu on autokannan uudistuminen. Mutta ei pakolla, vaan porkkanalla. Autoveron poisto mahdollistaa autoa tarvitseville pienipäästöisemmän auton. Tärkeintä on päästä 10 vuoden sisällä kaikkein saastuttavimmasta autokannasta eroon.

MITÄ SUOMEN JA SUOMALAISTEN PITÄÄ TEHDÄ?
Käyttää järkeä. Olla kohtuullinen.

Käy tekemässä Sitran elämäntapatesti, niin näet oman CO2-päästöt. Sitten mietit, voiko jossain kohtaa vähentää. (Omat päästöt ovat n. 4 500-5 500 kg/vuosi). Lohdutuksena, että kukaan normaali ei voi alittaa 1000 kg/vuosi, ja jos tulos on yli 10 000, niin siitä voi aika helpostikin vähentää.

Suomi tuottaa 0,13 % kaikista globaaleista hiilidioksidipäästöistä, joten…

  • vähennä ajamista – oman lompakon takia (se on silti ilmastoteko)
  • varmista asuntosi lämpöeristys, ja tuuleta aina nopealla läpivedolla
  • syö terveellisesti ja monipuolisesti
  • osta kotimaista
  • kierrätä ja lajittele jätteet
  • osta kestävää
  • suosi kotimaan matkailua

Tapausesimerkki – Kanadan GO-juna
Palaako hermo aamuruuhkassa? Kanadassa on tehty ratojen varsille isoja parkkipaikkoja, minne voi ajaa ilmaiseksi, ja mistä voi hypätä ilmaiseksi junaan. Säästyy hermot, auton polttoainetta ja muita kuluvia osia ja paljon rahaa.

VAROITUS ILMASTOPOPULISMISTA JA -DENIALISMISTA
Ilmastoasiat kannattaa ottaa vakavasti. Mutta…
1. Sähköauton ostaminen ei ole ekoteko. Auton rakentaminen tuottaa aina CO2-päästöjä. Sillä ajaminen tuottaa aina CO2-päästöjä. Akuston rakentaminen vasta tuottaakin. Harkitse hybridiä. Kaasuauto on myös ihan järkivaihtoehto tulevaisuudessa. Kannattaa käyttää nykyinen auto loppuun.
2. Vegaaniksi heittäytyminen kerrasta ei onnistu. Ihmisen bakteerikanta vatsassa vaatii aikaa muutokseen. Muutoin lopputulos on järkyttävä määrä metaanin tuotantoa, mikä on hiilidioksidia huomattavasti voimakkaampi kaasu aiheuttamaan ilmasto-ongelmaa. Terveyden takia suosittelen toki ruokavalion järkevöittämistä pois punaisesta lihasta.
3. Ilmastokeskustelun kärjistäminen ja kieltäminen. Se on hyödytöntä, perustuu usein myös vääriin tietoihin, tai johtopäätöksiin, ja estää järkevän keskustelun siitä, millä askelilla valtioiden ja yksilöiden tulisi edetä.

Tärkeintä on säilyttää hyvä keskusteluilmapiiri, hyväksyä erilaiset kannat, ja tehdä työtä sen eteen, että ihmiset ja luonto voivat hyvin myös jälkipolvissa.

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ JA KIRJOJA
Yrityksille: Climate Leadreship Coalition – suomalaisten toimijoiden yhteenliittymä

Kansalaisille: Ilmasto-opas – kattavasti tietoa aihepiiristä

Kirja- & blogisuositus: Musta Hevonen, Rauli Partanen & Janne M. Korhonen
– kirja on helppolukuinen ja osoittaa grafiikkojen ja tutkitun tiedon kautta, että ydinvoiman hylkääminen olisi traaginen virhe

(Muokkaan listaa sikäli jos tulee tarvetta.)

Vastaa